Prije su šećer smatrali štetnim samo zbog njegovih praznih kalorija, međutim sada su znanstvenici otkrili cijeli niz štetnih učinka šećera na naše zdravlje. U većim količinama šećer dovodi primjerice do povećanog rizika od dijabetesa, karcinoma i srčanih oboljenja, potiče pretilost, itd…

Javorov sirup je odlična zamjena za šećer. Prirodni proizvod koji u pravilu ne sadrži nikakve dodatke (konzervanse) i može se dugo čuvati. Dobiveni javorov sirup sadrži oko 2 posto šećera. Saharozu i invertni šećer.

Javorov sirup je vrlo cijenjen kao namirnica (sladilo), kao aroma i kao industrijska sirovina (bomboni, pločice, kolači). Slatkog je okusa, specifičnog mirisa te srednje gustine.

Ima visok sadržaj minerala u tragovima, kao što su cink i mangan, koji povoljno utječu na zdravlje srca i smanjuju razinu kolesterola u krvi.

Čisti javorov sirup sadrži mnoge ljekovite spojeve. Ima antikancerogena, antibakterijska i antidijabetička svojstva. Javorov sirup je pravi rudnik zdravstvenih dobrobiti.

Dijeta javorovim sirupom
Dijeta javorovim sirupom je namijenjena isključivo čišćenju i detoksikaciji organizma. Mršavljenje je u stvari nuspojava cijelog procesa. Javorov sirup daje organizmu sve neophodne nutrijente i energiju tijekom gladovanja.

Sodom bikarbonom i javorovim sirupom protiv raka Jim Kelmunov protokol za liječenje raka je kombinacija stopostotnog javorovog sirupa i sode bikarbone bez dodatka aluminija. Soda bikarbona (bez aluminija) je siguran, efikasan i jeftin način liječenja raka. Ona je glavna supstanca u borbi protiv raka, a javorov sirup je “prijenosnik” koji sodu bikarbonu dovodi u kancerogenu stanicu.

 

Arijana Brozinić,

diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, nutricionist

>> Antiparazitski tretman

>>Čišćenje jetre

>>Neem

>>Soda bikarbona

>>Ulje crnog kima, proteini i sjemenke

>>Zeolit

>>Magnezijev klorid

>>Srebrna voda

>>Sjemenke grožđa