Magnezijev klorid je dragocjeni mineralni spoj dobiven isparavanjem morske vode. Pokazao se vrlo učinkovitim u liječenju brojnih bolesti. Potiče zdravlje i vitalnost, usporava proces starenja i suzbija infekcije.

U današnje vrijeme, stručnjaci sve više upozoravaju na činjenicu da od nedostatka magnezija u organizmu pate i zdravi i bolesni.

Konzumiranjem namirnica koje su napravljene od bijelog brašna (poput kruha, peciva i tjestenine) trošimo zalihe magnezija u tijelu. Nadalje, zbog suvremenih načina uzgoja, dugog skladištenja i zamrzavanja, namirnice bogate magnezijem sve su siromašnije tim mineralom. A najčešće ih i konzumiramo u kuhanom obliku, čime izgube 40 do 70 posto magnezija.

Nedostatak magnezija u organizmu jedan je od rizičnih faktora za razvoj mnogih oboljenja, uključujući i zloćudna.

Magnezij je izuzetno važan za organizam jer utječe na aktivnost više od 300 enzima te je u skladu s tim uključen u gotovo sve procese u našem tijelu. Sudjeluje u aktivaciji enzima nužnih za replikaciju i popravak DNA. Omogućuje normalno prenošenje impulsa živčanim vlaknima te uravnotežuje živčani i mišićni sustav. Nužan je za pretvorbu hrane u energiju, za zdravlje zubi i kostiju, za pravilan rad srca, zaštitu krvnih žila i prevenciju povišenog tlaka. Vrlo je važan za opuštanje mišića i dobar san te sprječava tegobe poput kroničnog umora i glavobolje.

Naše tijelo apsorbira tek jednu trećinu magnezija iz hrane. Morska voda sadrži velike količine magnezija dok voda mrtvog mora ima najveću koncentraciju. Najbogatiji izvori magnezija od hrane su: heljda, bulgur, kakao, crni i bijeli grah, orah, badem, kikiriki, sjemenke lana i sezama, špinat i brokula, bučine sjemenke, kukuruz i tofu.

Magnezij koji u organizam unosimo preko hrane u želucu se pretvara u magnezijev klorid.
To je razlog zbog kojega ga u obliku magnezijeva klorida možemo izravno i bez ikakvih štetnih nuspojava unositi u organizam.

Ljekoviti učinci magnezijevog klorida: štiti od osteoporoze i reume, poboljšava rad probave, uklanja menstrualne tegobe, ublažuje glavobolje, štiti krvožilni sustav, pomlađuje organizam, pomaže kod mršavljenja, povećava energiju, podiže libido, ublažuje depresiju, štiti od gripe i prehlade, pomaže kod bolesti živčanog sustava te ima antikancerogeno djelovanje.

Arijana Brozinić,

diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, nutricionist

>> Antiparazitski tretman

>>Čišćenje jetre

>>Javorov sirup

>>Neem

>>Soda bikarbona

>>Ulje crnog kima, proteini i sjemenke

>>Zeolit

>>Srebrna voda

>>Sjemenke grožđa