MMS (Čudotvorni mineralni dodatak)

MMS (“čudotvorni mineralni dodatak”) je jedna od alternativnih metoda liječenja mnogih oboljenja koja postaje sve popularnija u posljednje vrijeme jer se pokazala vrlo djelotvornom. Ne radi se o novoj stvari već samo o jednom novom načinu njene primjene kao i boljeg razumijevanja mehanizma njenog djelovanja.

MMS (“čudotvorni mineralni dodatak”) je u stvari natrijev klorit (NaCl02) korišten prema protokolu Jima Humblea, koji u organizmu oslobađa klor-dioksid koji se smatra najefikasnijm sredstvom za uništavanje svih mikroorganizama, počevši od virusa i bakterija preko plijesni, kvasaca i gljivica do parazita.

Klor-dioksid je veoma nestabilan kemijski spoj i kao takav se ne pojavljuje u prirodi. On je jedan od najjačih antioksidansa koji se već odavno koristi za izbjeljivanje papira i tekstila, sanitaciju, kao i za pročišćavanje vode za piće.

Kao jako oksidativno sredstvo se mora proizvoditi neposredno na licu mjesta upotrebe, dodavanjem kiseline (limunske ili sirćetne) 28%-oj otopini natrijevog klorita i unositi u organizam na najoptimalniji način. Prilikom smanjivanja pH natrijevog klorita dolazi do njegove razgradnje i oslobađanja klor-dioksida.

Osim kod raka tretman MMS-om se pokazao uspješnim kod slijedećih bolesti: malarije, sve vrste parazita, melanoma, dijabetesa, reumatoidnog artritisa, Parkinsonove bolesti, Alzheimerove bolesti, Crohnove bolesti, multiple skleroze, herpesa, tuberkuloze, prehlade, gripe, ptičje gripe, depresije, gangrene, upale, upale pluća, želučanog refluksa, hemoroida, itd,…

MMS pomaže kod većine bolesti direktno, selektivno uništavajući patogene mikroorganizme i neutralizirajući toksine, ili indirektno, tako da jača imuno sustav omogućavajući mu da se sam izbori. MMS navodno pomaže i kod oslobađanja organizma od nakupina teških metala.

Arijana Brozinić,

diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, nutricionist