Glavne parametre koje mjerimo SCIO sustavom nazivamo VARHOPE. Te su vrijednosti indikator funkcioniranja nervnog sustava i hormonske aktivnosti o kojima ovisi ravnoteža našeg organizma i njegova sposobnost da se sam izbori protiv stresa. SCIO sustav najsuvremeniji je alat temeljen da dostignućima kvantne biofizike i holističke medicine kojim ćemo identificirati i reducirati stresogene faktore te potaknuti tijelo na samoiscjeljenje.

 

Voltaža

Volt je povezan s funkcioniranjem nadbubrežne žlijezde, a ono je pak povezano s našom životnom snagom. Kada smo primjerice bijesni ili jako zaljubljeni, povećavaju se vrijednosti volta.

Amperaža

Amperi su povezani s funkcijama mozga, serotoninom i životnom snagom. Kad smo na primjer zaljubljeni, ne proizvodimo samo više serotonina nego i više ampera.

Rezistencija

Odražava cjelokupno zdravlje, protok energije, stanje imunosnog sustava, upale i degeneracije.

Hidratacija

Govori o protoku vode u stanicama i izvan njih te o njezinoj apsorpciji u tijelu. Loša hidratacija onemogućuje apsorpciju minerala i vitamina.

Oksidacija

Odražava koliko su dobro stanice opskrbljene kisikom.

Protonski tlak

Ovaj logaritam daje informaciju o pH vrijednostima.

Elektronski tlak

Odražava cjelokupnu elektronsku funkciju tijela, pokazuje broj slobodnih elektrona.

 

Prvi tretman traje oko 2 h (dijagnostika i tretman), a poslije tretmani traju od 1do 2 h, ovisno o problemu koji se tretira. Na čelo se postavlja remen koji će se preko 8 točaka povezati s mozgom, a oko zglobova ruku i nogu stavljaju se provodljivi povezi uz pomoć kojih obavljamo mjerenje. Metoda je potpuno bezbolna i nema nikakve neželjene posljedice.