Zeolit je mineral budućnosti.

Nije u antagonizmu sa drugim klasičnim medicinskim, dijetetskim ili alternativnim lijekovima ili terapijama. Organizam prepoznaje zeolit kao vlastitu supstancu. Aktivno djeluje 4-6 h, a nakon toga se potpuno eliminira kroz stolicu, mokraću i znoj. Zeolit je 100 % je prirodan, apsolutno siguran i netoksičan, bez nuspojava, interakcija s drugim lijekovima. Ne postoji mogućnost predoziranja ni stvaranja ovisnosti.

Zeolit višestruko doprinosi zdravlju te preventivno djeluje na oboljenja suvremenog čovjeka čije je tijelo prepuno toksina, virusa, alergena, kancerogenih i drugih štetnih supstanci koje negativno utječu na imunitet, energiju i vitalnost te su potencijalno velika opasnost po zdravlje.

Zeolit potvrđuje teoriju da se bolesti mogu izliječiti prirodnim tvarima i da priroda ima lijek za sve. Bazni koncept liječenja zeolita je da se pozitivni efekti postižu odstranjivanjem iz tijela brojnih štetnih, toksičnih ili kancerogenih supstanci.

Zeolit djeluje kao detoksikator teških metala, pesticida i kemijskih toksina iz organizma te kao detoksikator alkohola. Ima antivirusni, antialergijski, antikancerogeni i antioksidativni efekt. Pomaže u prevenciji oštećenja ploda, kod kemoterapije i karcinoma, u prevencije karcinoma, osteoporoze i zacjeljivanja kostiju, ginekoloških infekcija, probave i dijareje, bolesti jetre, bolesti pluća, kardiovaskularnih bolesti i neurodegenerativnih bolesti. Uspostavlja kiselo-baznu uravnoteženost, poboljšava raspoloženje, efikasan je u prevenciji preranog starenja, doprinosi spuštanju nivoa koncetracije glukoze u krvi, harmonizira i poboljšava rad žlijezda s unutrašnjim izlučivanjem, omogućava optimalno funkcioniranje imunološkog sustava te povećava izdržljivost organizma prema pojačanim tjelesnim naporima i poboljšava ukupno psihofizičko stanje.

Arijana Brozinić,

diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, nutricionist

>> Antiparazitski tretman

>>Čišćenje jetre

>>Javorov sirup

>>Neem

>>Soda bikarbona

>>Ulje crnog kima, proteini i sjemenke

>>Magnezijev klorid

>>Srebrna voda

>>Sjemenke grožđa